AKTYVIAI SKLEIDŽIAME ŽINIĄ APIE SAVE

Tikime, kad yra ne vienas jaunuolis, kuris norėtų apsilankyti pas mus, tačiau nė nežino, kad tokia vieta kaip „Patria” egzistuoja.

Todėl, nuolat stengiamės kuo plačiau pasakoti apie save ir galimybes mūsų organizacijoje.

Vienas iš tokių būdų yra lankymasis įvairiose mokyklose pristatant „Actio Catholica Patria” centrų atviro jaunimo „Vartai“, Savanorių ir Savarankiškumo ugdymo „Kitaip” veiklas.

Per 2023 m. aplankėme daugiau nei 10 mokyklų Kauno apskrityje ir mieste. Savanorių centro komanda nuolat keliavo į Kauno ir Kauno rajono mokyklas pristatyti vietinių ir tarptautinių savanorystės galimybių. Paskutinį kartą buvome Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrą ir Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijose. „Vartų“ darbuotojos Andrija ir Aistė pristatė kuo gyvena ir kvėpuoja pati Patria bei papasakojo, ko jaunuoliai gali tikėtis atvykę į atvirą jaunimo centrą.

 

O kas tai yra?

Tai centras, kuriame laukiami ir priimami VISI jaunuoliai nuo 14 iki 29 metų. Tai vieta, kurioje jie gali ateiti pabūti, pailsėti, atsigerti arbatos, susipažinti su naujais žmonėmis, užmegzti pokalbius ir prisijungti prie įvairių organizuojamų veiklų. Kartais, kai to reikia – TIESIOG PABŪTI SAVIMI.

Rengiami stalo žaidimų vakarai, žygiai, stovyklos, išvykos, kassavaitinis maisto gaminimas penktadienį, gimtadienių minėjimai bei kitos smagios ir įdomios veiklos. O gal turite įdomių idėjų ir norite jas įgyvendinti? Tai taip pat labai skatinama „Patrioje”, nes norime ugdyti jaunuolių savarankiškumą bei pasitikėjimą savimi.

Mums ypatingai smagu aplankyti jaunus žmones, susipažinti su jais ir suprasti kuo jie domisi, kas jiems patinka, kas aktualu ir kokios problemos dažniausiai vargina. Tuo pačiu pristatydami „Vartus“ tikimės, kad nors vienas jaunuolis, kuriam to reikia, sužinos apie tokios jaukios vietos egzistavimą ir nuspręs apsilankyti.

Jei norite, jog ir jūsų mokykloje pristatytume Patrios veiklą ir jūsų jaunimas turėtų galimybę atrasti sau reikalingą bei saugų ramybės uostą ar savanorystės vietą– parašykite mums ir mes su dideliu noru atvyksime pas jus.