Į PAGALBĄ SAVANORIUI – REFLEKSIJOS KORTELĖS

Kaip gimė idėja sukurti tokį dalyką?

„A.C. Patria” su jaunimu dirba jau labai seniai, nuo 1991 metų. Organizacijos veiklos krypčių šiai dienai turime tikrai nemažai, stengiamės jaunuoliams padėti kuo platesniu spektru paslaugų, atsižvelgiant į tai, ko jiems reikia labiausiai.

Viena iš tų sričių, kuri lydi mus kiekvieną dieną yra savanorystė. Tiek savanoriavimas patiems, tiek savanorių lydėjimas, kuravimas, koordinavimas. Ir iš ilgametės patirties turėjome galimybę susidaryti nuomonę, ko trūksta savanoriams jų kelyje, identifikuoti problemines vietas ir gilintis, kodėl ne visiems savanorystė patinka, kodėl ji kartais būna nutraukiama?

Išvada, kurios priėjome kalbėdamiesi su pačiais savanoriaujančiais bei juos lydinčiais asmenimis, buvo vieninga – kartais prireikia pagalbos, o kur jos rasti nežinia.

Tą ir norėjome pakeisti. Norėjome sukurti kažką, kas padėtų jaunuoliams savanoriauti ir pateisinti savo išsikeltus lūkesčius.

Ilgai galvoję, dar ilgiau dirbę, pagaliau galime pristatyti sprendimą šioms problemoms. Tai – savanorystės refleksijos kortelės.

Kaip tai veikia?

Metodas toks, jog prieš, per ir po savanorystės pildomi atsakymai į tokias temas kaip lūkesčiai, tikslai, motyvacija, ribos, grįžtamasis ryšys ir t.t. Manome, kad toks į dialogą kviečiantis formatas visos savanorystės metu užtikrins sėkmingą savanorio lydėjimą, jo įsitraukimą ir savirealizaciją šioje srityje. Per savanorystės laikotarpį mes praeiname pro visokiausius vingius, emocijas, džiaugsmus, nepasitenkinimus ir atvirkščiai – pasididžiavimą, džiaugsmus, atradimus, todėl metodinės kortelės yra tas įrankis, kuris gali padėti su šiomis įvairiapusiškomis patirtimis.

Dažnai matome, kaip būtent savanorystės metu jaunuolis gali augti, realizuoti save, aktyviau įsitraukti į visuomeninės veiklas ir išpildyti savo potencialą, praplėsti akiratį. Norime, kad tokių pozityvių patirčių būtų kuo daugiau, todėl kviečiame visas organizacijas, kurios dirba su savanoriais, pasinaudoti mūsų naujomis savirefleksijos kortelėmis geresniems rezultatams pasiekti.

Ši iniciatyva įkvėpta Jaunimo reikalų agentūros „Inovacijos jaunimo politikoje“ ir Kauno iniciatyvų  „Kaunas – savanorystės miestas 2023“ projektų dėka. Jų pagalba savo patirtimi ir žiniomis galėsime dalintis su visos Lietuvos savanoriais, tutoriais, kuratoriais, koordinatoriais ir kitais savanoryste besidominčiais ar savanoriaujančiais žmonėmis nemokamai.

Nebūsite palikti vieni

Organizuojamos net 3 datos, kurių metu parodysime ir apmokysime kaip naudotis šiomis savanorystės refleksijos kortelėmis. Tuo pačiu aptarsime didžiausius iššūkius šioje veikloje bei gausite minėtas korteles DOVANŲ!

Registracija:

Spalio 23d. 10-13 val. mokymus čia

Lapkričio 16d. 10-13 val. mokymus čia

Lapkričio 27d. 1013 val. mokymus čia

Nepraleiskite progos! Susitikime Mūsų Atviro jaunimo centro „Vartai” patalpose Ožeškienės g. 9, Kaune. Laukiame jūsų!

 

Veikla finansuojama: