Palydėta paauglystė tavo klasėje

A.C. Patria įgyvendino jau nemažai „Palydėta paauglystė” programos grupių, kurios yra vykdomos įgyvendinant projektą „Kauno bendruomeniniai šeimos namai“. Finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis.

Kiekviena grupė yra naujas nuotykis, kurio dėka 13-18m. jaunuoliai atranda daug iki šiol neatrastų dalykų apie save, grupę bei užsimezga nuostabių draugysčių jaunuolių tarpe bei pasitikėjimu grįstų santykių su darbuotoju.

Kiekviena grupė yra unikali, tai ir temos, su kuriomis dirbame grupių metu, yra labai skirtingos. 8 susitikimų metu liečiamos temos, tokios kaip savęs pažinimas, konfliktų valdymas, patyčios, priklausomybės, saviraiška, stresas, psichologiniai iššūkiai, draugystė, romantiniai santykiai, lytiškumas ir kita. Kiekvienos grupės pradžioje jaunuoliai patys atsineša jiems aktualias temas, kurias atliepiant grupės vadovai organizuoja kitus susitikimus. Taip pat kiekvienos grupės metu vyksta patiriminis išvykstamasis savaitgalis. Grupių vadovai veda patiriminius užsiėmimus, kurių dėka jaunuoliai įgauna neįkainojamos patirties bei įrankių sprendžiant ateityje kylančias situacijas. Taip pat, grupių metu, jaunuoliai turi galimybę gauti individualias socialinio darbuotojo ar pedagogo konsultacijas.

Šiuo metu socialinė darbuotojo Ieva bei socialinė pedagogė Rūta veda grupę 9 klasės moksleiviams Kauno informacinių technologijų mokykloje. Šioje mokykloje, tai jau nebe pirma klasė, kuri ieško būdų kaip dirbti komandoje, pasitikėti bei būti pagalba vienas kitam. Džiaugiamės šiuo gražiu santykiu kurį sukūrėme su šia mokykla bei jos jaunuoliais.

Šie užsiėmimai galėtų būti ir jūsų mokykloje ar organizacijoje. Jaunuolių grupė turi vykti Kauno mieste bei turi dalyvauti ne mažiau 12 dalyvių. Susisiekite.