Vasara Savarankiškumo ugdymo centro „Kitaip“  mokslo stipendijos programoje yra derliaus nuėmimo metas. Birželis, liepa yra etapas, kada jaunuoliai laiko egzaminus, baigia mokslus, ieškosi darbo… Mes, darbuotojos, šį etapą vadiname „UŽAUGO“. Širdyje taip gera žiūrėti į jaunuolį ir suprasti, kad jis tvirtai stovi ant žemės.

Po mokslo stipendijos visada turime įsivertinimus apie tai, ką jaunuoliui davė pokalbiai su A.C.Patria Savarankiškumo ugdymo centro „Kitaip“ darbuotoja, ką davė mokslo stipendija, ko jaunuolis išmoko.

Monika 5 ar 6 metus  dalyvavo mokslo stipendijos programoje (finansuoja fondas „Kinderdiorfen in Litauen“), susitikimuose stovykloje, išvykose, pameistrystėje, merginų grupėse (finansuoja „Aktyvių piliečių fondas“, „ESFA“). Šiandien ji jau laiko savo rankose renginių organizatorės diplomą. Mergina nori būti pavyzdžiu kitiems ir kukliai dalinasi, kad per šiuos metus išmoko laikytis savo žodžio, laiku susimokėti nuomą, atsakomybės su pinigais, planavimo perkant maistą. „Galvoti, ką suplanavai, nepirkti nesąmonių, nes anksčiau nemažai išeidavau saldumynams“. Šiuos įgūdžius mergina pritaiko kasdienybėje bendraujant su aplinkiniais ir buityje.