Laimė yra – ji gyvena „Patrioje“

Kaune jau antrą kartą KEKS’o (Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022) iniciatyva buvo minima Tarptautinė laimės diena. Prie jos organizavimo prisidėjo ir ,,A.C.Patria“ komanda. Kovo 20-osios rytas išaušo kaip niekada saulėtas, o „Patrioje“ netilo bruzdesys. Gausiai susirinkę savanoriai ruošė dovanėles Laimės dienos šventės dalyviams, aptarė dienos planus. Įdienojus ,,A.C.Patria“ atvėrė savo duris visiems laimingiems ir siekiantiems pajusti laimė. Tuo pačiu metu organizacijos draugai ir tiesiog linksmai nusiteikė kauniečiai buvo kviečiami dalyvauti nuotaikingose orientacinėse varžybose, gaminti magnetukus, vaišintis namų gamybos limonadu, pabendrauti.

Varžybų dalyviams buvo skirta užduotis – lankant įvairius Kauno objektus sudėlioti Laimės dienai reikšmingą žodį. Visi, sugebėję įveikti mažąjį ar didįjį maršrutą, buvo apdovanoti skaniais prizais. Į žaidimą įtrauktos vietos taip pat buvo neeilinės – kūrybos laisvėje laimė atrasti kviečianti Kiemo galerija, Nemuno gatvėje akį traukiantis vaikišką piešinį atkartojantis grafiti kūrinys (juk didelė laimė, kai gali pažvelgti į pasaulį vaiko akimis), bendravimo laimė teikianti Mokslo kavinė ir kitos miesto gyventojams svarbios vietos.

Tuo metu „Patrioje“ vyko kiti užsiėmimai. Praeiviai buvo kviečiami ant sienos užrašyti jiems džiaugsmo teikiančius dalykus, o tada sušilti ir smagiai praleisti laikė organizacijos viduje. Čia vyko magnetukų kūrimo dirbtuvėlės, fotosesijos, eilėraščio apie laimė kūrimas. Svečiai visą popietę buvo vaišinami namų gamybos limonadu. Pirmosios prasidėjo magnetukų dirbtuvės, kurias vedė Savanorių centro koordinatorė Betina. Visą dieną vyko fotosesijos lauke. Renginį vainikavo vakarienę, ruošta tarptautinių ir vietinių savanorių bei ,,A. C. Patria“ komandos. Susirinkęs gausus būrys jaunuolių, organizacijos darbuotojų, artimųjų, savanorių ir tiesiog linksmai nusiteikusių kauniečių neabejojo – laimė yra, dalinosi įsimintinais dienos momentais. Savanorių centro koordinatorė Betina sakė: „Man svarbiausias šios dienos momentas yra dabar – kai visi susirinkę kartu valgome ir drauge leidžiame laiką“, o į svečius užsukusi kolegė iš kitos organizacijos pripažino, kad malonu jaustis laukiamiems. Atviro jaunimo centro ,,Vartai“ savanoris Claas teigė gimtojoje Vokietijoje neminintis Laimės dienos, tačiau besijaučiantis laimingas, kad galėjo sudalyvauti ,,A.C.Patria“ rengtoje šventėje. Claas’ui labiausiai įsiminė orientacinės varžybos.

Ruošimasis šiai dienai sutelkė ir kaimynystėje gyvenančius žmones. Kaimynė Romena kartu su menininke Rasma puošė kiemą rankų darbo dekoracijomis, kvietė norinčius kartu dalintis mintimis ir taip gimė eilėraštis:

LAIMĖS ISTORIJOS

upė tarsi dainos

ir jaukumas ramybėje

muzika kaip tyla

džiugesys kalnuose

žvaigždės nėra mažos

laužo pašnekesiai

šokiuose ir žmonės

šokis yra laimė

būgnai skirti dalintis

grožėtis vaizdais

Džiugu, kad dienos metu mus aplankė ir KEKS atstovė Simona. Į renginio pasiruošimo ir įgyvendinimo procesus kartu su „A.C.Patria“ komanda įsitraukė jauni žmonės turėjo galimybė įgyvendinti savo idėjas, kurti, gaminti, būti komandos ir bendruomenės dalimi – išmokti naujų dalykų ir tapti savarankiškesni.

VšĮ „Actio Catholica Patria“ pagrindiniai rėmėjai bei partneriai:

Parašykite komentarą