PASTIPRINIMAS IŠ UŽSIENIO

NAUJI EUROPOS SOLIDARUMO KORPUSO PROJEKTAI 2024 M.

Džiaugiamės pranešdami geras naujienas! 10 tarptautinių savanorių atvyksta į Kauną ir yra pasiruošę prisidėti prie prasmingų ir ilgalaikių misijų įvairiuose projektuose.

 

Kaip tai įmanoma?

Tik finansuoto ESK projekto dėka! Projektas 2023-2-LT02-ESC51-VTJ-000179113 per 24 mėnesius leis net dešimčiai tarptautinių savanorių įgyvendinti prasmingas misijas Kauno mieste. 

O kuo ypatingas ESK?

Europos solidarumo korpusas  –  Europos Sąjungos programa, skirta jaunimui nuo 18 iki 30 metų, norintiems savanoriauti tarptautiniuose solidarumo projektuose. Čia jaunimas skatinamas tobulėti per pagalbą kitiems. 

Projekto tikslas: jaunuoliams kaip oro reikia naujų patirčių, gyvenimiškų pamokų, nuotykių, socialinių įgūdžių ugdymo, bendruomenės, palaikymo, išėjimo iš komforto zonos, erdvės apmąstyti savo gyvenimą ir pasirinkimus. 

 

Tai tik ledkalnio viršūnė, ESK savanoriams suteikia dar daugiau nepaprastų privalumų:

 

  • Galimybė prisidėti prie prasmingų projektų, skirtų spręsti įvairias problemas.
  • Vertinga patirtis dirbant su įvairiomis žmonių grupėmis.
  • Suteikiami įrankiai tobulinti turimas kompetencijas ir įgyti naujų įgūdžių.
  • Galimybė išmokti naujų kalbų ir susipažinti su skirtingomis kultūromis.
  • Padidinti savo įsidarbinimo galimybes.

 

Projekto nauda: jaunuoliai, ypač turintys mažiau galimybių, neretai pritrūksta pagalbos norint įgyvendinti savo siekius. Šio projekto dėka galėsime priimti tuos, kurie nori keisti pasaulį ir ugdyti savo asmenybę. Įtraukdami įvairius žmones į savanorystės programas auginame empatiją bei solidarumą vienas kitam. Tai ugdo tiek pačius savanorius, tiek laužo visuomenėje įsisenėjusias stigmas, tiek padeda mums evoliucionuoti kaip valstybei. 

Tuo pačiu, labai rimtai žvelgiame į gamtos apsaugą. Skatinamos iniciatyvos, kuriose galvojama ne tik apie žmogų, bet ir apie jį supančią aplinką. Tai jau nebeatsiejama nuo mūsų dabartinės ir ateities gerovės, todėl šis klausimas turi užimti tik dar didesnę svarbą mūsų kasdienybėje. Todėl savanoriai bus raginami prisidėti savo darbais ir prie aplinkosaugos veiklų.

 

Mes Patrioje nekantriai laukiame savo naujojo herojų dešimtuko ir tikimės, jog nuveiksime itin daug gražių, prasmingų ir aktualių darbų kartu!



Projekto laikotarpis: 2024-02-02 – 2026-02-01

Finansavimas: šio Europos Sąjungos finansuoto projekto dotacijos suma siekia net 117998 Eur!