Mano gyvenimas Lietuvoje – savanorio Yannick pasidalinimas

  • Post comments:0 Comments

Mano projektas A.C. Patrioje pasibaigė. Taigi, dabar aš galiu pradėti kalbėti apie savo metus Kaune.

Pradžioje aš norėčiau pasakyti ačiū A.C. Patrijai (ir savo komandai). Aš turėjau daug puikaus laiko su jais: jie padėjo man mokytis apie bendradarbiavimą, komandinį darbą, Lietuvos kultūrą, lietuvą kalbą. Aš džiaugiuosi, kad galėjau būti su jais ir tapti komandos nariu.

Mano veikla buvo pristatyti savo projektą ir kalbėti apie savanorystę mokyklose. Taip pat dalį laiko savanoriavau A. J. C. “Vartai”. Dalyvaudavau A.C. Patrios susitikimuose, kartais juos moderuodavau ir protokoluodavau. Turėjau fizinio darbo Domeikavoje (su kitais darbuotojais tvarkiau namus A.C. Patrijai). Prisidėjau prie renginių ruošimo, tokių kaip A. C Patrios gimtadienis, kai grojau saksofonu… Noriu pabrėžti, kad niekada nebuvau vienas. Mes buvome su kitais darbuotojais ir savanoriais. Tai buvo mano didžiausia pamoka iš Lietuvos, kad kartu mes esame stiprūs ir galime daugiau!

Mano gyvenimas nevyko tik A.C. Patrijoje. Aš dažnai leidau laiką su savo draugais, kitais savanoriais, iš užsienio. Savo bute Šilainiuose, aš gyvenau su draugais iš Latvijos, Vokietijos, Prancūzijos, Portugalijos… Mes kalbėjome skirtingomis kalbomis, bet taip pat turėjome pokalbių angliškai ir truputį lietuviškai. Lost in translation? Trupučiuką, bet kaip smagu!!!

Šv. Kalėdų vakarienė.

Aš tikrai džiaugiuosi, kad galėjau gyventi Kaune. Koks miestas!! Kaip gražu!!! Architektūra, gamta, restoranai, barai. Šis miestas yra gyvas ir būti jo gyventoju yra puiku!!! Tarp šaltibarščių ir cepelinų kvapų aš buvau labai laimingas, vaikščiodamas Laisvės alėja ir matydamas baltai šviečiantį Soborą Laisvės alėjos pradžioje.

Mano metai Lietuvoje man buvo labai svarbūs ir įdomūs. Susipažinti ir gyventi su žmonėmis, kurie nėra iš mano miesto, mokytis, kaip gyventi kitoje vietoje ir pamėgti jos kultūrą, dirbti organizacijoje, kur aš buvau naudingas…Yra tokių, kurie niekada negalėtų taip gyventi, jeigu netaptų Europos savanoriu. Tai buvo trumpa mano istorija Kaune. Bet aš esu tikras, kad tai nebuvo mano paskutinis susitikimas su šiuo miestu. Ir man atrodo, kad tai nebuvo mano paskutinis kartas A. C. Patrijoje 😉

Tekstą redagavo Eleonora Samsonaitė

Leave a Reply