Dvi Kristinos Seime dalijosi apie paauglystėje patiriamus iššūkius

  • Post comments:0 Comments

2021 m. kovo 21 d. VšĮ „Actio Catholica Patria“ buvo pakviesta sudalyvauti konferencijoje „Paauglystės iššūkiai“, kurią organizavo Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas Andrius Navickas. Renginyje buvo siekiama ieškoti atsakymų klausiant, ar Lietuvoje yra pakankamai išvystyta pagalbos paaugliams ir šeimoms, auginančioms paauglius, pagalbos ir paramos sistema; kaip pandemija ir karantinas paveikė ir vis dar veikia paauglių psichinę, fizinę sveikatą, taip pat socialinius įgūdžius.

Dauguma specialistų, politikų, praktikų bene vienbalsiai sutarė, kad jaunuolių asmeniniai iššūkiai, kylantys paauglystėje (nei didelis vaikas, nei mažas suaugęs) labai panašiai randamas ir visoje sistemoje: pasimetęs (arba pamestas) tarp švietimo, socialinių, sveikatos ir kitų paslaugų, bendruomenių ? visur ir niekur tuo pačiu. Taip pat aiškiai skambėjo, kad realybėje jaučiamas didelis paslaugų paaugliams bei jaunuoliams stygius, o dar labiau stokojama aplinkinių empatijos ir lygiaverčio santykio bei adekvataus dėmesio bei resursų jaunuolių palaikymui.

Mums, kaip darbo su jaunuoliais praktikams, dalyvavimas šiame susitikime buvo svarbus ne tik dėl to, jog galėjome pasidalinti savo laikysenomis, tuo kas veikia ir kas yra iššūkis, bet ir kartu įtraukti savo tikslo grupė į pasiruošimą bei pasidalinimą apie paauglystės iššūkius. Vykdydami aktyvaus piliečių fondo finansuojamą projektą „Kitas mažas žingsnis“, siekiame kiek įmanoma labiau įtraukti jaunuolius atstovauti savo poreikius ir interesus, kartu kviesdami juos dalyvauti įvairiose darbo grupėse, diskusijose ir kitų formatų susitikimuose, kuriuose diskutuojama jaunuoliams aktualiais klausimais. Šįkart prie organizacijos vadovės Kristinos, į susitikimą prisijungė kita Kristina, kuri jau keletą metų lankosi Patrios savarankškumo ugdymo centre „Kitaip“, kuri pasidalino apie savo paauglystė, jos metu kilusius iššūkius bei tai, kas padėjo tą sudėtingą laikotarpį išgyventi.

Konferencijos įrašas:

Projektą „Kitas mažas žingsnis“ finansuoja Aktyvus piliečių fondas.

Leave a Reply