Vokietijoje vyko Erasmus+ jaunimo mainai

  • Post comments:0 Comments

Balandžio 26-30 dienomis Greifsvalde, Vokietijoje vyko Erasmus+ jaunimo mainų antrasis etapas. Dar spalį prasidėjęs projektas į studentiškąją Greifsvaldą subūrė išviso 24 jaunuolius iš Lietuvos ir Vokietijos. Nors visi dalyviai buvo iš gana skirtingos aplinkos, organizatoriai džiaugiasi, kad jaunuoliams susibendrauti pavyko puikiai ir kalbos barjeras nebuvo problema.

Projekto organizatoriai sako jau pirmo etapo pradžioje pastebėję, kad skirtingos kalbos nekels jaunuoliam problemų: Viskas vyko taip sklandžiai. Jau Kaune buvo įdomu stebėti, kai nieko apie vieni kitus nežinantiems asmenims buvo taip lengva bendrauti. Tačiau labiausiai žavėjausi jaunimo bendravimu čia, antro etapo metu. Jie puikiai susitvarkė.“ – kalbėjo vienas iš organizatorių Stefan. Projekto eigoje jaunuoliai turėjo galimybė sukurti trumpus filmukus apie tai, ką jiems reiškia laisvė. Organizatoriai mano, kad buvimas įvairiose situacijose bei rolių keitimasis taip pat skatino dalyvius pažinti vieni kitus, taip juos suartinant.

Pirmą kartą Europos Sąjungos lėšomis įvykdytas projektas, organizatorių manymu, bus rengiamas ir toliau. Anot jų, tokie projektai skatina tarptautinį bendravimą ir skirtingų tradicijų pažinimą: Pamatę tokį pasisekimą, neabejotinai stengsimės šį projektė paversti kasmetiniu. Jaunų žmonių bendravimas tarptautiniu mastu yra tai, kas mus skatina įgyvendinti tokias idėjas?

Projekte dalyvavę jaunuoliai neslėpė sugebėją pasisemti nemažai patirties. Gabija sako: ,,Mano projekto momentas buvo nuo pat 4val. ryto, kai pabudau ir prasidėjo kelionę, iki pačio paskutinio atsisveikinimo“. Jai pritaria ir Justas: ,,Kartais vaidinant reikėjo peržengti per save. Pastebėjau, kad filmuojant filmukus, galima daryti tai, ko nepadarai realybėje“.


Leave a Reply