„Kitaip“ žygis-orientacinė išvyka į Rumšiškes

  • Post comments:0 Comments

Gegužės 26-28 dienomis vyko pirmoji šiemet centro „Kitaip“ stovykla. Pasiruošiamuose susitikimuose jaunuoliai patys nusprendė, kokių veiklų norėtų. Iššūkiai prasidėjo jau pirmąją stovyklos dieną, kuomet reikėjo atsikelti anksti, nors tai dar buvo Velykų atostogos! Kartu vykome į Rumšiškes (ačiū už gerą nuotaiką kelionės metu tariam smagiam vairuotojui), įsikūrėme, susipažinome, apžvelgėme, kas mūsų laukia, pasidalinome atsakomybėmis.

Pirmi pietūs, kaip ir suplanavom – cepelinai! Rimtai privalgius buvo pats metas pajudėti, tad žaidėme kvadratą, bei kitus, kiek labiau galvoti, komandiškai ieškoti sprendimų, reikalaujančius, žaidimus. Vakarą leidome prie laužo su improvizuotais šokiais, dainomis, o prieš nakties poilsį dar aptarėme dieną.

Kita diena buvo skirta orientaciniam žygiui. Komandose kruopščiai ruošėme užduotis, o vėliau jomis apsikeitėme ir keliavom mums suplanuotais maršrutais. Įspūdžių čia buvo daug… Kas džiūgavo dėl linksmų užduočių, kas nerimavo dėl nerastų punktų, o kas mėgavosi tiesiog gražia diena ar mokėsi būti kartu. Po intensyvios dienos gaivinomės ledais ir pajuokaudami laistėmės vandeniu, laukdami vakaro, laužo – žaidėme įvairius žaidimus. Vakare dalinomės patyrimais, atradimais, supratimais.

Paskutinę stovyklos dieną aptarėme, kas mums stovyklos metu patiko, ką norėtume pakeisti, kas mums buvo iššūkis ir kaip sekėsi pasiekti asmeninius tikslus. Gavosi išties spalvingas medis su įvairų spalvų (patyrimų) lapeliais! Visos stovyklos metu mus lydėjo pasakiškas saulėtas oras, vakarai su tūkstančiu žvaigždžių danguje. Asmeninius patyrimus ir išmokimus susidėjome į savo kuprines. Nuo šiol tai taps mūsų dalimi. Visi išgyventi dalykai, atradimai, supratimai, akimirkos. Net kelionė namo tapo keista, kuomet teko išsiskirti ir keliauti dviem grupėmis. Tą namų ilgesio patį pirmą vakarą jausmą pakeitė noras dar pabūti kartu. Tikėkimės, kad iniciatyva susitikti stovyklos aptarimui ateityje nepasimes ir turėsim dar vieną galimybę pasidalinti įspūdžiais.


Leave a Reply